Hogyan vehetem használatba?

Az archifm.net rendszer használatbavételének különböző módjai lehetségesek. Bármelyiket is választja, az átjárás köztük bármikor lehetséges. A választás történhet kényelmi alapon is, de akár a pénzügyi lehetőségek is befolyásolhatják a döntést. Kényelmes lehet a hosztolt konstrukcióban, hogy nem kell foglalkozni IT kérdésekkel, vagy a rendszer üzemeltetésével, de a cég működése megkövetelheti a helyi telepítést is bérelt vagy vásárolt konstrukcióban.

Érdemes megfontolni azt is, hogy inkább CAPEX vagy OPEX módon áll rendelkezésre a rendszer használatának kerete, esetleg ha hosszabb a döntéshozatali fázis, akkor lehetséges, hogy hosztolt vagy bérelt konstrukcióban elkezdődhet a rendszer adatokkal való feltöltése, kezdeti használata, majd később, ha megszületik a döntés, akkor megvásárolhatók a szükséges licencek is.

Mivel havidíjas konstrukciókban is elérhető a teljes funkcionalitás, ezért ezek akár hosszú távú megoldást is nyújthatnak. A havidíjas konstrukciók számos előnyüknél fogva sok esetben (pl. hosztolt esetben nem szükséges az IT infrastruktúrával bajlódni) a megfelelő konstrukciók lehetnek tartós használat esetén is.

Hosztolt CAFM szolgáltatás (SaaS) előfizetése

Felhő szolgáltatás

A leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás, ha az általunk üzemeltetett IT szerverkörnyezetben havidíjasan előfizet szoftverszolgáltatásunkra. Amennyiben megfelelnek a rendszer alapbeállításai (természetesen teljes funkcionalitással), akkor ez a megoldás minimális egyszeri költséggel használatba vehető, majd havidíjas előfizetésként rugalmas felhasználószámmal használható. Igény szerint a rendszer bármikor bővíthető, vagy szűkíthető attól függően, hogy hányan és mely modulokat használják a felhasználók.

Az általunk biztosított és üzemeltetett hosztolt CAFM szolgáltatás teljes funkcionalitású, minden archifm.net komponens (beleértve a már megvásárolt ArchiCAD-del való integrációt is) korlátlanul érhető el keretében. A mobil helyszíni alkalmazások külön licencdíj ellenében, de teljes funkcionalitással használhatók e konstrukcióban is.

Szervereink nagy teljesítményű, elosztott és mentett hardver architektúrák, melyeken egyidejűleg több ügyfelünket is biztonságosan ki tudunk szolgálni. Ezt a megosztott szerverrel biztosított szolgáltatási konstrukciót archifm.net hosted cloud megoldásnak nevezzük. Amennyiben valamelyik ügyfelünk saját, dedikált szerveren szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, akkor egyedi megállapodás keretében erre lehetőséget biztosítunk. Ezt a szolgáltatási formát archifm.net hosted cloud dedicated konstrukciónak nevezzük. Utóbbi konstrukciót leginkább akkor ajánljuk, ha nagy terhelésre kell számítanunk (pl. sok egyidejű felhasználó kiszolgálása, nagyméretű képek/állományok kezelése), vagy egyszerűen a felhasználónk úgy dönt, hogy saját, jól szeparált környezetet szeretne használni.

További információért, vagy a szolgáltatás megrendeléshez kérjük lépjen kapcsolatba velünk az elérhetőségeink egyikén.

A CAFM szoftver bérlete

Sok esetben – főként nagyvállalati környezetben – céges előírás, hogy minden stratégiai adatnak saját hálózaton belül kell elhelyezkednie. Bár szervereink erősen védettek, mely védelem egyedi igény szerint még tovább is erősíthető (pl. a funkcionalitás elérésének korlátozása csak előre megadott kliens IP címekre), ennek ellenére bizonyos esetekben a céges előírások megkövetelhetik, hogy a teljes archifm.net rendszert vevőnk saját szerverén és saját informatikai környezetében kell helyezzük el. Amennyiben ügyfeleink úgy döntenek, hogy a rendszert rugalmasan szeretnék bővíteni, a felhasználószám gyakran változhat, vagy egyszeri beruházás helyett inkább havidíjas szolgáltatásra szeretnének előfizetni, akkor a szoftverrendszer bérlete a megfelelő megoldás számukra. A bérelt konstrukcióban ügyfeleink dinamikusan változtathatják a használni kívánt szoftverlicencek számát attól függően, hogy épp mely funkcionalitást hány felhasználó használja. A rendszer felállításakor egy egyszeri telepítési díj, esetleges testreszabási költségek (pl. integráció pénzügyi rendszerrel, mint amilyen az SAP is stb.) jelentkeznek, majd később már csak a licencek havi bérleti díja jelenti az összköltséget, mely magában foglalja a rendszer folyamatos naprakész verziójának frissítési lehetőségét és terméktámogatást is.

Ez a konstrukció minden, az archifm.net rendszerbe foglalt létesítménygazdálkodási komponensre elérhető teljes funkcionalitással, viszont a mobil eszközökre és ArchiCAD grafikus modulra nem. Azokat a felhasználó igénye szerinti licensz számban meg kell vásárolni.

A teljes rendszer megvásárlása

Sok esetben ügyfeleink szeretnék a teljes rendszert egyszeri díjon megvásárolni, majd saját infrastruktúrájukban üzembe helyezni és futtatni. Természetesen ez a lehetőség is rendelkezésre áll, mely esetben egy egyszeri beruházási költség keretében minden archifm.net rendszerkomponens beszerezhető. Ebbe beletartozik az ArchiCAD, valamint a mobil eszközön futó komponensek is. Ebben a konstrukcióban is bármikor lehetőség van a rendszer bővítésére, valamint a vásárlás melletti döntést akár megelőzheti egy hosztolt vagy bérelt konstrukció is a kezdeti, rendszerfeltöltési időszakra vonatkozó magasabb licencszám, vagy rendszerüzem biztosítására.

Teljes rendszer megvásárlása

Szoftverkövetési szolgáltatás

Szoftverkövetési szolgáltatásFontos megjegyezni, hogy a létesítménygazdálkodási rendszer felállítása nemcsak egy egyszerű szoftverkörnyezet telepítését jelenti, hanem annak üzemeltetése során az adatbázis organikusan fejlődik. A használatból adódóan folyamatosan új igények és kérdések jelentkezhetnek, valamint időszakos adatbázis audit végzése is javasolt. Mivel az archifm.net alaprendszer is folyamatosan fejlődik, időszakosan megjelennek javítóverziók is, melyeket érdemes átvezetni a már telepített rendszereken is. Mindezen szolgáltatásokat és további többletszolgáltatásokat is szoftverkövetési szerződés keretében biztosítunk ügyfeleink részére. Ez a szolgáltatásunk garancia arra, hogy a létesítménygazdálkodási rendszer mindig stabilan, biztosan és naprakész állapotban üzemeljen, ezáltal értékteremtő szolgáltatásai folyamatosan rendelkezésre álljanak.

A szoftverkövetési szolgáltatásunk mind a hosztolt mind a bérleti konstrukcióban belefoglaltatnak a szolgáltatási havidíjakba, a vásárlás esetén viszont csak az első évben része a csomagnak. Rendszer vásárlása esetén az első évet követően ügyfeleink maguk dönthetnek arról, hogy szeretnék-e a továbbiakban is igénybe venni szolgáltatásainkat, vagy sem, de mi az eddigi tapasztalataink alapján ezt a közös együttműködést előszeretettel igénybe veszik.