Műszerfal

Műszerfal

Műszerfal

A létesítménygazdálkodás azon felül, hogy nyilvántart nagy adatmennyiségeket, alapvetően egy napi használatú munkaeszköz. A folyamatok követéséhez, a szolgáltatási szintméréséhez vagy egyes KPI (Key Performance Indicator) számok folyamatos ellenőrzéséhez egy műszerfal áll rendelkezésre. Segítségével könnyen leolvasható mérőórák, jól kivehető színek valamint kisebb grafikonok mutatják folyamatos frissítéssel az aktuális folyamatokat.

Bár ezek a mérőórák mutathatnak pl. kumulált aktuális fogyasztást egy egy épületrészen vagy épületcsoporton (intelligens adatgyűjtők használatával), sok esetben számított logikai értékek is épp ilyen fontosak lehetnek. Pl. egy elhúzódó magas prioritású meghibásodás épp akkora problémát (kötbért, életveszélyt stb.) jelenthet, mint a mért adatok, azaz egyszerűen alkalmazhatunk egy mérőórát, mely a karbantartási csapat aktuális teljesítményét követi egy számított értékkel, színnel vagy legegyszerűbben: egy mosolygó arccal.

Habár az archifm.net rendszer nagyon komoly és összetett kimutatáskészítési rendszerrel is rendelkezik, ez a napi áttekintőnézet, “műszerfal” épp oly fontos adatokat szolgáltathat, ráadásul folyamatos frissítéssel az aktuális adatokon.