Tervszerű Karbantartás

Tervszerű Karbantartás

Események listája

A karbantartás menedzsment leginkább tervezhető alfaja a tervszerű karbantartás. Ez a tevékenység az ingatlanállomány eszközeinek állapotmegóvására, valamint a törvényileg előírt karbantartási feladatokra (mint pl. liftek karbantartása, felülvizsgálata) terjed ki elsőként, de esetünkben ennél sokkal többre hivatott.

A karbantartás menedzsment folyamatára teljesen analóg folyamat például a takarítás is, mely ugyanúgy rendszeres, időszakosan végzendő és komoly normák, standardok szerint kell őket végezni. Az archifm.net szoftverrendszerben a takarítást a karbantartási terv részeként lehet és kell ütemezni, ami egyben nemcsak munkatervben, de a költségtervben is egyértelműen megjelenik részeként az összes üzemeltetési költségnek.

Mind a tervszerű karbantartás esetén mind a takarítás és egyéb ütemezett tevékenységek esetén a rendszer nagyon komoly standardokkal dolgozik. Egyrészről a munkák leírása, alvállalkozók és szakmák kezelése segíti az egységesítést és jó átláthatóságot, másrészről a szerződések és egységáras munkák kezelése teszi lehetővé, hogy folyamatosan naprakész karbantartási terv álljon elő, mely egyben könnyen összevethető a már megvalósult időszakkal. Ily módon a büdzsétervezés és követés folyamatosan lehetővé válik nagyban segítve a napi működést és annak értékelését.

Esemény tervező

Az értékelés nem merül ki a megvalósult adatok rögzítésében és a tervvel való összevetésben. SLA (Service Level Agreement) szintek bevezetésével láthatóvá és elszámolhatóvá tehető a késedelmes vagy nem minőségi teljesítés és ennek költségvonzata is. Nemcsak az alvállalkozók mérésében nyújt ez segítséget, hanem a saját szolgáltatási színvonalunk növelésében is.

Számos dimenziója van a munkák besorolásának, de az egyik legfontosabb az adott munkák fontosságának kategorizálása. Segítségével költségcsökkentés vagy áttervezés esetén egyszerűen szűrhetővé válnak a minimális, átlagos vagy kiemelt fontosságú munkák, ezáltal gyors teret adva a tervezésnek.

Ismétlődő karbantartási vagy takarítási munkák esetén figyelembe kell venni az ünnepeket is, melyet az archifm.net rendszer szolgáltatási területenként kezelve vonja be a tervezésbe (pl. több országban üzemeltetett ingatlanállomány esetén). Lehetőség van ünnepnap esetén a munka kihagyására, eltolására vagy kötelező végrehajtására még akkor is, ha az munkaszüneti nap lenne.