Területgazdálkodás

Asset Planning

A területgazdálkodás a létesítménygazdálkodási tevékenységek alapját képezi. Jellemzően nagy mennyiségű alfanumerikus (szám és szöveg) adat, valamint rajzi adat jól szervezett tárolását és kezelését foglalja magába.

Területgazdálkodás

Az üzemeltetési feladatokat ezen a nagy mennyiségű adathalmazon kell hatékonyan biztosítani. Ehhez az archifm.net struktúrált nézeteket biztosít, valamint minden nézetben csoportosítható, szűrhető és kereshető adattartalmat.

Mivel az archifm.net rendszer az FM folyamatokra épül, ezért felhasználóink átlátható módon a feladatokkal  foglalkoznak, azaz bérlőkezelést vagy eszközkezelést folytatnak. Az alábbi modul funkciók tartoznak a területgazdálkodáshoz:

Területgazdálkodás/EszközkezelésTerületgazdálkodás/Eszközkezelés BérlőkezelésBérlőkezelés

A létesítmény gazdálkodásban a legnagyobb használati értéket akkor képviseli a CAFM szoftver, ha a kezelt adatok könnyen elemezhetők, a felhasználó bármikor gyors áttekintést kaphat az ingatlanállományról. Ezt az archifm.net egyedi módon úgy is támogatja, hogy az ingatlanstruktúra nemcsak egy egyszerű fa nézete az ingatlanállománynak, hanem minden egyes faág mellett kérhetők számított értékek, színezés, ami könnyíti a navigációt. Ha pl. kiadható irodaterületet keresünk az állományban, akkor az ingatlanstruktúra megfelelő nézetében lehetőség van kiíratni minden egyes ág mellé a rendelkezésre álló szabad területet, színezni egy adott méretnél nagyobbakat, így könnyen lokalizálni a szabad területet. Hasonló struktúrák bármikor szabadon felépíthetők felhasználóink egyedi igényei alapján is.