Felhasználói jogosultságok

Felhasználói jogosultságokA létesítménygazdálkodási rendszerekben mindig üzletileg kritikus adatokat kezelnek. A legtöbb esetben a cégek második legnagyobb költsége a bérköltségek után az ingatlanok üzemeltetési költsége. Ezeket az adatokat erős jogosultságkezeléssel kell védeni, hogy minden adat csak illetékes kezekben forduljon meg.

Az archifm.net rendszer jogosultságkezelése sokrétűen támogatja a különböző felhasználói szerepköröket. Minden felhasználói szerepkörhöz meghatározható, hogy mely funkciókat láthatja a felhasználó és melyeket nem. Egy hibabejelentésért felelős dolgozó csak a hibabejelentési funkciót éri el, és semmi máshoz nem férhet hozzá. A funkciók elérhetősége természetesen adminisztrátori szinten, egyszerűen szabályozható bármikor felhasználói igény szerint.

Másik dimenziója a jogosultságkezelésnek az adatok védelme ügyfelenként, területi egységenként, épületenként vagy költséghelyenként. Ezeket minden egyes felhasználói fiókhoz meg lehet egyszerűen határozni, akár csoportosan is szabályozva a hozzáférést.

A jogosultságkezelés legrészletesebb beállítása bevezetéskori “alacsony” szinten is szabályozható, amivel pl. szerepkörökhöz vagy konkrét felhasználókhoz rendelve megadható, hogy egy adott felhasználó pl. nem láthatja a biztonságtechnikai helyiségeket, legyen az bárhol is a világban. Ezek a speciális kritériumok is állíthatók bármikor, de ezek megadásához bevezetői közreműködés szükséges.