Az archifm.net rendszer hivatalos bejelentése Japánban

Tokyo, Budapest, 2013. március 12 – A vintoCON® és japán viszonteladó partnere a Sherpa ma bejelentette az archifm.net szoftver japán verziójának megjelenését, a teljesen áttervezett webes felhőszolgáltatásként elérhető BIM alapú ArchiFM termékportfoliót, mely tartalmazza a teljes CAFM/CMMS funkcionalitást továbbra is közvetlenül együttműködve az ArchiCAD építész szoftverrel.

Az archifm.net bejelentésével a vintoCON a már bizonyított BIM alapú CAFM/CMMS szoftvermegoldását elérhetővé tette webes felhőszolgáltatásként, ezáltal egyben megjelent a teljes funkcionalitás havidíjas előfizetéses webes szolgáltatásként is. A web szervíz segítségével a vintoCON elérhetővé tette a robusztus software termékeit azok számára is, akik nem kívántak helyi IT fejlesztést, infrastruktúrát építeni, majd üzemeltetni, de igényt tartanak az élvonalbeli CAFM/CMMS funkcionalitásra, akár nagyobb kezdő beruházás nélkül is. Az archifm.net minden tipikus CAFM/CMMS funkciót tartalmaz, mint pl. terület és eszközgazdálkodást, bérlőkezelést, tervszerű karbantartást, meghibásodás kezelést és a legfontosabb számos kimutatást és folyamatos kiértékelő eszközt is. Mivel az archifm.net szoros kapcsolatban képes együttműködni az ArchiCAD-del, ezért képes a létesítménygazdálkodási adatbázisát közvetlenül az ArchiCAD BIM modelljéből is felépíteni. Igaz ez fordítva is: minden adatmódosítás azonnal látható az ArchiCAD 3D modelljében is automatikusan. A vintoCON szolgáltatásai nagyon rugalmas módokon érhetők el: felhasználók különböző termékkonfigurációk használatára fizethetnek elő, attól függően, hogy milyen mértékben van szükségük a különböző CAFM/CMMS jellegű feladatok ellátásra. A következő modulok érhetők el külön felhasználói licenccel: eszközgazdálkodás (Asset Management), karbantartás menedzsment (Maintenance) és lekérdezői hozzáférés (Reporting). A felhő alapú verzió továbbra is elérhetők a helyi installációk, ezek bérelt vagy megvásárolt konstrukciókban érhetők el. A webszolgáltatások kiegészítéseként a vintoCON az új, archifm mobile verziót is bemutatja, mely közvetlenül a helyszíni munkát segíti Android mobil eszközök alkalmazásával.

‘Úgy döntöttünk, hogy belépünk a felhőszolgáltatások piacára az új archifm.net termékcsoportunkkal, ezzel választ adva az egyre növekvő igényre, melyet ügyfeleink és leendő ügyfeleink jeleztek érdeklődéseik során. Kérésük az volt, hogy biztosítsunk több, rugalmasabb módot is az adatok elérésére, kezelésére, miközben egyszerűsítjük, vagy alkalmanként teljesen nélkülözzük is az IT fejlesztési feladatokat. Az első telepítések sikere (Magyar Nemzeti Bank, Hörmann…) igazolja számunkra, hogy helyünk van külföldi piacokon egy teljesen lefordított, a helyi igényekre szabott archifm.net verzióval. Ezt most japán partnerünkkel közös együttműködésben kialakítottuk japán ügyfeleink számára.’ mondta Korbuly Ádám, a vintoCON Kft. ügyvezetője.

‘Az archifm.net rendszerrel a vintoCON nemcsak az első BIM alapú létesítménygazdálkodási szoftverként lép a piacra Japánba, de egyben kielégít egy régóta fennálló igényt is az épület/MEP karbantartás területén is. Ez már egy régóta várt szolgáltatás, nagy örömmel fogjuk ajánlani az egyetlen BIM alapú CAFM/CMMS szoftvermegoldást a japán piacon.’ mondta Takamatsu san, a Sherpa ügyvezető igazgatója.

vintoCON-ról: a Graphisoft’s ArchiFM üzletágának vezetői alapították, a vintoCON folytatja a Graphisoft’s ismert CAFM/CMMS termékporfoliójának fejlesztését, a különböző ArchiCAD listázó/kimutatás készítő/dokumentáló és karbantartás menedzsment kiegészítőit. A vintoCON bizonyított BIM alapú megoldásai az ArchiCAD-del közvetlenül együttműködve, új dimenziót nyitnak az ingatlan fejlesztő és üzemeltető cégeknek a teljes épület életciklus kezelésében ­- egészen a tervezéstől a kivitelezésen keresztül a hosszútávú ingatlanüzemeltetési és karbantartásmenedzsment szolgáltatásokig.

Sherpa-ról: nagoyai és tókiói irodáiból a Sherpa professzionális épületmérnök csapata már évek óta sikeresen nyújt szolgáltatásokat japán ingatlan-kivitelező cégeknek (Zenekons) alkalmazva a BIM megoldásokat céljaik eléréséhez. Nemcsak, mint Graphisoft “OPEN BIM” partnerek, hanem “BIM/FM a gyakorlatban” tudást szerezve nagyméretű, összetett projektek keretében nyújt támogatást a Sherpa ingatlan tulajdonosoknak, kivitelező cégeknek és tervező irodáknak, melyekben a vintoCON FM megoldásait implementálják sikeresen.

www.vintocon.com; www.archifm.net